اسم این زبان سی شارپ نام دارد. آموزش سی شارپ یکی از مواردی است که بسیاری از افراد هنگام ورود به دنیای برنامه نویسی با آن آشنا می شوند. ولی آیا این زبان برنامه نویسی پرطرفدار را می شناسید؟ خبر خوب این است که ما می خواهیم یکبار برای همیشه معرفی این زبان را به ذهن شما بسپاریم.
تولد سی شارپ بر اثر یک دعوای ساده:
شرکت مایکروسافت از شرکت سان که مالک جاوا بود اجازه گرفت تا از این زبان استفاده کند ولی به خاطر انحصار طلب بودن مایکروسافت، تا جایی پیش رفت که داشت قابلیت استقلال از سیستم عامل جاوا را می گرفت. دراین لحظه بود که خشم شرکت سان برانگیخته شد و از شرکت مایکروسافت شکایت کرد.
به همین خاطر مایکروسافت هم دست به کار شد و یک تیم به سرپرستی آندرس هلزبرگ تشکیل داد و زبان کول را خلق کرد که یک جورایی ارتقاء یافته C++ بود. رفته رفته دیدند اسم کول خیلی هم باحال نیست به همین خاطر یک شناسنامه جدید با نام سی شارپ و علامت تجاری C# تهیه کردند. زبان برنامه نویسی قصه ما کلی مزیت جالب دارد که در ادامه صحبت می کنیم. اصلا همین ویژگی ها بود که باعث شد از نردبام پیشرفت به سرعت بالا برود.
با سی شارپ بیشتر آشنا شوید:
سی شارپ یک زبان شی گراست؛ این جمله حتما برایتان آشناست. اگر نبودید الان آشنا شدید.
اما شی گرایی بودن سی شارپ یعنی چی؟
فرض کنید شما قرار است یک بازی کامپیوتری با شخصیتهای مختلف خلق کنید و یک دایناسور قرار است نقش شرور بودن بازی شما را ایفا کند. این دایناسور چه رنگی است؟ چطور راه میرود؟ غذا چه میخورد؟ تمام این ویژگیها باعث میشوند دایناسور شما جان بگیرد و تبدیل به یک شخصیت واقعی شود.
شی یا object هم در برنامهنویسی درست مثل همین دایناسور است. شما برای یک مجموعه کد، ویژگیهایی را تعریف میکنید و بعد به جای این که در تمام مراحل کدنویسی، مجبور شوید دوباره ویژگیها را تکرار کنید، فقط مینویسید دایناسور و برنامه میفهمد منظور شما همان موجود دو متری سبزرنگی است که اول ماجرا تعریفش را کردید.
زمین بازی زبان سی شارپ:
مایکروسافت برای اینکه خیال خودش را راحت کند یک زمین بازی تحت اختیار خود ایجاد کرد به نام .Net(دات نت). این فریم ورک، بهشت برنامه نویسان محسوب شد. از دیگر شعبده بازی های این فریم ورک متن باز بودن آن است و این یعنی برنامه نویسان بسیاری می توانند از منابع آن استفاده کنند و یا کدهایی را به کتابخانه آن اضافه کنند. این ویژگی ها تا جایی پیش رفت که C# به همراه .Net به دو یار جدانشدنی تبدیل شوند و هر غیر ممکنی را ممکن کنند.
اما دست نگه دارید ویژگی های سی شارپ به اینجا ختم نمی شود!
معلمی سخت گیر
فرض کنید یک ربات کوچولوی قشنگ اختراع کردهاید و آنقدر درگیر ساخت ظاهرش بودهاید که، یادتان رفته وسط راه یکی دو تا از پیچ ها را چک کنید و درست روز مسابقه متوجه میشوید که یک جای کارمشکل دارد.
حالا چه باید کرد؟
علاج واقعه قبل از واقعه باید کرد. به خاطر ایمان قلبی سی شارپ به این ضرب المثل، در همان زمان برنامه نویسی، کدها را چک می کند و اگر کدی مشکل داشته باشدیا بخواهد به سیستم آسیب برساند ، سریع کارت اخطار را نشان می دهد و از اتلاف شدن وقت خود و کاربر جلوگیری میکند و مثل یک نقشهخوان حرفهای، قبل از ورود به پیچهای خطرناک هشدار میدهد.
عاشقان نظم و ترتیب
بخاطر دوستی عمیق بین سی شارپ و .net وجه اشتراک بین آنها زیاداست. مثلا هر دو نظم و ترتیب برایشان مهم است به همین خاطر هرچند وقت یکبار محیط برنامه را بررسی می کنند و آشغال های دوست نداشتنی(کدهای اضافی که هیچ وقت استفاده نمی شوند) را پاک می کنند . و خب قطعا میدانید که هنگام اجرای پروژههای سنگین، وجود یک فضای حافظهی کوچک، در حد یک قطعه طلا ارزشمند است.
درخشان عمل کردن c sharp به کمک .Net
این عبارتی که گفتیم یعنی چه؟
یعنی اینکه از یک زبان واحد، چند خروجی متفاوت برای سیستم عاملهای مختلف میگیرد. سخت شد؟ بگذارید بیشتر توضیح بدهیم تا همین چند وقت پیش اگر قرار بود شما برنامهای برای اندروید و ویندوز بنویسید باید به سراغ زبانهای اندروید و سی شارپ میرفتید و از کدهای متفاوتی استفاده میکردید. این ماجرا برنامهنویسی را از کار در معدن هم سختتر کرده بود، اما با رشد و ظهور پلتفرمهای چندسکویی مثل .net و البته فرزند جدیدش یعنی asp.net یا .netcore برنامهنویسها حالا میتوانند یک کد را به زبان c sharp بنویسند و بعد از همان کد ساده، چند خروجی متفاوت بگیرند و برنامه خود را در سایر سیستم عامل موبایل مثل اندروید یا ios و… اجرا کنند.
آیا می دانید سی شارپ هر روز چه فیل هایی هوا می کند؟
محال است بدون گفتن کاربردهای سی شارپ برویم، امکان ندارد. این زبان برنامه نویسی تقریبا در تمام امور مربوط به مایکروسافت از توسعهی انواع نرمافزارها تا بازیهای مختلف نقش دارد و در حال توسعه و به روز کردن شغل خانوادگیش است. مایکروسافت هم که میبیند سی شارپ چه بچه پایهای است، محدودش نمیکند و مثل یک بابای مهربان میگوید برو پدرجان! برو! به همین خاطر اگر بخواهید نرمافزاری را در سیستم عامل مک یا ios و … طراحی کنید یا توسعه دهید، خیلی راحت میتوانید به سراغ c# بروید و ازان کمک بگیرید.
در صنعت بازیسازی نیز تقریبا حرف اول را میزند تا جایی که تازه کارها هم با استفاده از unity3d میتوانند بازی خودشان را بسازند. سی شارپ در طراحی و اجرای وبسایتهای مختلف هم قدمت طولانی دارد و با کمک asp.net تقریبا میتواند در زمینهی طراحی وبسایت هر کاری بکند. باورنمیکنید؟ پس یک سر به دیجیکالا یا سایت ایرانسل بزنید. سی شارپ عاشق تکنولوژی و اپلیکیشنهای موبایل بوده و هست، برای همین خیلی زود با زامارین، رفیق شد. آنها به کمک هم خیلی راحت توانستند اپلیکیشنهای مختلف را در زمانی کم کد نویسی کنند زیرا متعقدند که «وقت طلاست».
آینده سی شارپ:
چون C# از همان اول هم عجول بود و دوست داشت بداند آیندهاش چه میشود، تصمیم گرفت به سراغ پروفسور تریلانی برود تا ببیند تکلیفش در آینده چه میشود و فهمید در حدود سال ۲۰۱۸ تبدیل به چهارمین زبان برنامهنویسی دنیا میشود. همینطور متوجه شد که مایکروسافت هم با پیشرفت کتابخانهها، هر روز به محبوبیتش اضافه می کند. در نهایت سی شارپ که از آیندهی روشنش مطمئن بود، خوشحال و خندان از هاگوارتز بیرون زد و تا همین امروز هم کاری کرده که تک تک آن پیشگوییها تبدیل به واقعیت شوند.از طرف دیگر یادگیری سی شارپ بسیار راحت است و البته با توجه به بازار کاری که دارد به نظر میرسد یادگیری این زبان توجیه اقتصادی خوبی هم داشته باشد.
درباره بازار کار سی شارپ به طور کلی پیشنهاد می دهیم:
اگر دوست دارید در زمینه بازیسازی، توسعه یا ساخت نرمافزارها فعالیت کنید، قطعا c# مناسب شما است. این وسط اگر پیشزمینهای از سایر زبانهای خانوادهی c داشتهباشید، قطعا یادگیری برایتان آسانتر میشود و بهتر میتوانید با سی شارپ ارتباط برقرار کنید.
بازار کار برنامهنویسان سی شارپ در ایران خوب است و با یادگیری این زبان، میتوانید در زمینه ساخت و توسعهی انواع اپلیکیشنهای موبایل ، حرفهای زیادی برای گفتن داشتهباشید.
به دنبال آموزش سی شارپ پیشرفته هستید یا مقدماتی؟
اگر شما بخواهید یک شکارچی ماهر شوید از کجا شروع میکنید؟ به سراغ کتابهای خودآموز یا ویدیوهای یوتیوب میروید؟ معلوم است که نه! هیچجایی به جز یک کلاس درست و حسابی نمیتواند شما را برای جنگجوشدن ماهر آماده کند.
آکادمی آنلاین درسمن سرش درد میکند برای ماجراجویی، تا تجربههایشان را از ماجراجویی در دنیای برنامهنویسی با شما به اشتراک بگذارند. شما با گذراندن دوره های سی شارپ درسمن می توانید مبانی شیگرایی در سیشارپ، نحوهی کار در چارچوبc#، اصول نامگذاری و را آموزش ببینید. همچنین شما را با مفاهیمی مثل انواع داده اولیه در سی شارپ، مفهوم حافظهی تصمیمگیری و عملگرهای رابطهای و …آشنا میکنند تا در نهایت برای کار با سی شارپ هیچ مشکلی نداشتهباشید و خیلی راحت بتوانید با این زبان قدرتمند دوست شوید و دنیاهای کدنویسی را یکی پس از دیگری فتح کنید.
این را هم فراموش نکنید که مدرس این دوره ها جناب مهندس مهدی عباسی هستند که از بهترین اساتید برجسته کشوری می باشند و می توانند با کوله باری از تجربه ای که دارند، شما را در این مسیر یاری دهند. سی شارپ یک زبان برنامه نویسی است که نردبانی برای پیشرفت شما خواهد شد پس آن را جدی بگیرید.